Behoefte aan een scootmobiel?

Ieder mens heeft zijn dagelijkse behoeften waarvoor er een stukje gelopen, of misschien gefietst moet worden. Dat kan gaan om boodschappen doen, maar ook om een stukje wandelen met familie of vrienden. Als u wat minder goed ter been wordt, is wandelen of fietsen niet altijd meer vanzelfsprekend. Een scootmobiel kan uitkomst bieden als u minder goed ter been bent, maar nog steeds ondernemend.

Wanneer is een scootmobiel een goede oplossing?

scootmobiel check

Als u graag graag iets onderneemt, maar u minder goed ter been bent, is een scootmobiel een handig hulpmiddel. Een scootmobiel neemt de zorg weg dat u graag ergens naartoe wilt, maar uw lichaam niet meewerkt. Dit kan komen door gewrichtsklachten, maar ook hart – of longklachten kunnen een rol spelen. Een scootmobiel is makkelijk te bedienen en snel. Onderweg met een scootmobiel bent u meteen in de buitenlucht. Gezond, en erg prettig!
Een scootmobiel helpt u met uw dagelijkse bezoeken aan bijvoorbeeld winkels, de apotheek, familie, vrienden of het park. Als u zich geïsoleerd of beperkt voelt in het ‘ergens naartoe gaan’ kan een scootmobiel u uit deze isolatie halen.

Hoe bedient u een scootmobiel en hoe snel is deze?

Dat is niet moeilijk. Elke scootmobiel heeft een overzichtelijk dashboard met schakelaars, knoppen en lampjes. De scootmobiel gaat rijden wanneer u met uw hand of voet gas geeft. Wanneer u een scootmobiel aanschaft, krijgt u duidelijke instructies van een showroom medewerker over de bediening van uw type scootmobiel.
Gemiddeld bereikt een scootmobiel een snelheid van maximaal 40 kilometer per uur. Op de stoep mag u rijden met een snelheid van maximaal 6 km per uur (snelheid van een voetganger) en op een fietspad binnen de bebouwde kom kunt u een maximale snelheid van 30 km per uur hanteren.

Comfort

Een scootmobiel is comfortabel zodra deze aan al uw persoonlijke eisen voldoet. Belangrijk is dat u zich afvraagt of u liever met de hand of met de voet gas geeft, waar u de scootmobiel voor wilt gebruiken en of u al eerder een scootmobiel heeft gehad. Van een scootmobiel van goede kwaliteit die aansluit bij uw wensen, heeft u zeer lang plezier.

De prijs van een scootmobiel

De prijzen van scootmobielen lopen erg uiteen. Een eenvoudige, opvouwbare scootmobiel kost 450 euro, terwijl vaste scootmobielen vanaf ongeveer 1900 euro verkrijgbaar zijn. Het is om te beginnen belangrijk dat u zich op een scootmobiel oriënteert bij een gerenommeerde verkoper. Misschien biedt een erkende, degelijke winkel niet de laagste prijzen, maar de kwaliteit is hoger. Een goede kwaliteit is belangrijk voor het plezier dat u heeft van een scootmobiel, én voor uw veiligheid!